Mulle tuli aiemmin syksyllä ihan käsittämätön tarve päästä Turkuun. Ei stadiin, vaan nimenomaan Turkuun. Osa ei ehkä tiedä, mutta oon alkujaan kotosin juuri Turusta (Okei. Raisiosta jos super tarkkoja ollaan) ja syksyllä tuli koettua jonkinasteisia “paluu juurille”-fantasiatiloja, joiden siivittämänä yllätin itsenikin ja päädyin ostamaan n. 150 euroa maksaneet edestakaiset lentoliput Lontoosta kotikaupunkiin. Siis miten halpaa on muuten matkustaa nykypäivänä omg! 

Kaupunkina Turku on suoranainen suomalainen legenda. Kaupunkien Kardashian. Kaunis, kuuluisa ja karismaattinen, mutta vähän kyseenalainen ja ketään ei ole todellisuudessa ihan varma, että mitä ne turkulaisista ja koko Turusta ajattelee. Turussa ja turkulaisissa on särmää, sopivasti sähköä ja kuulemma myös välitöntä veemäisyyttä, mikä ei ainakaan omasta Itä-Eurooppalaiseen taittuvasta mielenmaisemasta ole yhtään paha asia. Turkulaiset ovat silti hyväntahtoisia ja innokkaita, vaikka ainakin teoriassa ja vitsikirjoissa muilla suomalaisilla on meikäläisiä kohtaan asenne. Turkulaiset rakastavat omaa kaupunkiaan ja monesti myös itseään. Silloin kun itse Turussa vielä asuin ajattelin, että Turku on maailman keskipiste. Suomen OC, New York, pääkaupunki, Pariisi, maan ykkös hotspot ja kaikkea siltä väliltä. Jos nyt lähdetään tälle linjalle niin ainakin kesäaikaan Turku on voittamaton, sillä Suomessa ei ole kaupunkia jonka terassikulttuuri tai jokiranta olis tosissaan Turun voittanut. Turun ravintolatarjonta on lisäksi Suomen parhaimmistoa ja yöelämäkin on suoranainen käsite. Kuten siis saatoitte jo aistia niin mulla on Turkua kohtaan aika hilpeä suhde. Turkulaiset ei vähästä hätkähdä ja ilman Turkulaista taustaani tuskin olisin ihminen, joka olen nyt. Joten kiss my Turku ja Oodi sille!

LUKSUSMATKA KOTIKONNUILLE

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-30

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-28

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-29

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-26

Lokakuun viimeinen viikonloppu Turussa ei välttämättä ole mikään Nusa Duan keskikesä, mutta seura, sisältö ja puitteet tekevät karummastakin kivestä vähintäänkin viehättävän. Ja meillä oli Turussa tällä kertaa etenkin puitteet kunnossa. Matkan pointti oli mennä ihan puhtaasti  pitämään hauskaa ja näkemään frendejä ja perhettä.

Mulla on ollut fantasia, että haluan vierailla kotikaupungissa tosi-turrena. Siksi halusin tällä kertaa ehdottomasti kotimajoituksen sijasta hotelliin. Meitä oli yhteensä 4 ulkopaikkakuntalaista etsimässä yöpaikkaa ja tämä osoittautui lyhyellä varoitusajalla jopa haasteeksi, sillä halusimme myös samojen seinien sisälle majoittumaan. Kriteereinä oli paikka missä voidaan hyvällä omatunnolla pitää tyylikkäästi hauskaa ja miitata mahdollisimman mukavasti. Ja sellainen paikka, että kun aamulla herää niin välittömän pois pakenemisen sijasta fiilis on, että tänne haluaa ennemmin linnoittautua. Paikan piti olla myös sellainen, jossa tilaa riittää neljälle harvinaisen tilaa vievälle ihmiselle ja plussana, että ollaan vielä keskellä keskustaa. Kriteerit oli siis semi kovat.

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-17

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-31

Tsekkailin ekana Airbnb-kämppiä, mutta rehellisesti sanottuna hotelli on aina hotelli. Turussa vielä kaikki Airbnb-kämpät tuntui jotenkin ihan liian jonkun fyysisiltä kodeilta, joten hotelli on ihan anonyymiyssyistä myös mukavampi.  Lueskelin kollegoiden blogeja ja päätin kontaktoida lopulta vaihtoehdoista varminta ja kiistämättä parasta – Radisson Blu Marina Palace hotellia. Jos Ruotsin kuningasperhe ja Ruisrockin miljoonat maailmanstarat toivotettiin tänne tervetulleeksi, niin miksei meidän kaveriporukka. 😛 Statukseltaan Kalle ja Sivi sekä muut Ozzy Ozbournet on toki vähän eri levelliä, mutta jos jotain niin tälläkin seurakunnalla on toisinaan taipumusta vähän hyväntahtoiseen Rock’n’rolliin.

“Jo hotellimme nimi, Marina Palace, kertoo, että haluamme asiakkaamme viihtyvän luonamme tyylikkäissä puitteissa. Jokainen 184 huoneestamme on varusteltu ylellisellä sisustuksella, joka on moderni mutta maustettu ripauksella juhlavaa barokkia….40-vuotisen historiamme aikana luonamme on majoittunut niin presidenttejä, kuninkaallisia kuin kansainvälisiä rocktähtiä. Meillä nautit vierailustasi kaikin aistein…Huoneitamme ei ole tehty pelkästään nukkumiseen, vaan elämästä nauttimiseen…Radisson Blu Marina Palace Hotellissa tärkein tehtävämme on saada vieras nauttimaan olostaan, oli hän sitten työ- tai vapaa-ajanmatkalla, aikuinen, lapsi tai perheen lemmikki.  Hotellilla on pitkä perinne Turun loisteliaimpana juhla- ja tapahtumatalona.”

Referoin esittelyä vähän, mutta you catch the point. Marina Palacen PR on ainakin tehnyt timanttista työtä, sillä en edes harkinnut digitaalisen median stalkkauksen jälkeen muuta. Marina Palacella on hallussa lisäksi ihan mieletön Feel it!-paketti johon kuuluu sviitin lisäksi skumppaa ja snabberia sekä lupa pitää hauskaa. Sen lisäksi Marina Palacessa on lupa nauttia-teema, joka todellakin kannustaa juhlimaan elämän tärkeitä hetkiä sekä tekemään elämästä juhlaa ihan muuten vain. Suomessa kannustetaan liian vähän hauskanpitoon, vaikka kysyntää ja tarjontaa löytyisi, joten siksi Marina Palacen lupa nauttia-teema upposi meikäläiseen kuin tiili järveen. Marina Palace on brändännyt homman himaan aika kiitettävästi, sillä Turku on kaupunki jonne jengi tulee nimenomaan juhlimaan ja nauttimaan, joten tälle teemalle ja paketeille on todellakin kysyntää.

SVIITTI

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-2

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-3

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-13

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-24

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-12

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-16

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-10

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-25

HUOM! Lasiovet kylppärissä oli sika makee spessu elementti! 

Radisson Blu Marina Palace majoitti 4 hengen seurueemme kirjaimellisesti valtavan kokoisessa ylellisessä sviitissä joka teki tosi vaikutuksen meihin jokaiseen. Sviitti oli niin massiivinen, että 4 hengen kamojen purkamisen jälkeen huone ei tuntunut edes täydeltä. Ja se on saavutus sillä meidän porukka ei pakkaamisessa säästellyt. En siis vois kuvitella parempaa käyttöä Marinan Palacen sviiteille kuin polttarit ja muut tasokkaan juhlavat illanvietot snadisti myös isommalle porukalle. Enkä muuten rehellisesti sanottuna edes usko, että Turussa on mahdollista saada hotellien puolelta parempaa?

Jos alkaa muun seurueen naamataulut rasittamaan tai puhelimen ruudulla piippaa salainen soittaja, sviitin koko mahdollistaa sen, että huoneesta voi kävellä kätevästi toiseen ja näin ollen omakin tila on taattu. Sviitti oli sen lisäksi vielä varustettu saunalla, joka kruunasi kaiken. Sängystä puolestaan avatui näkymät Turun jokirantaan ja voin sanoa, että sänky oli peittoineen, patjoineen ja tyynyineen something to die for. Radisson konseptina etenkin Suomessa on yleisesti panostanut nukkumismukavuuteen todella kiitettävästi ja tyynymenusta myös pisteet himaan. 

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-20

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-19

Mainittavaa on myös se, että brekun voi nauttia valinnaisesti joko aamias-raflassa tai vaikka siinä kuuluisassa sängyssä. Marina Palacessa huonepalvelun käyttöäkään ei paheksuta, mikä sopii mulle hyvin, sillä rakastan käyttää huonepalvelua. Hotellit ovat nimittäin hemmottelua varten.

Aamiaisesta sen verran, että Radissonin Super Breakfast-aamiaiskonsepti on testaamisen arvoinen ihan myös paikallisten keskuudessa. Super Breakfastilla löytyy kirjaimellisesti jokaiselle jotakin ja näin ulkosuomalaisena kaikki perinteisimmät Suomi-ruuat löysivät oman lautaseni ekana. Nam. 

Palvelukulttuuri on muuten Suomessa valitettavan usein hotelleissa vähän niin ja näin, mutta Marina Palacessa homma pelitti just niin hyvin kuin pitääkin ja se jos jokin sai meikäläisen fiilikset kattoon. Palvelu on kaiken ja A & O ja Radissonin kanssa mulla on ollut palvelun kanssa aina positiivinen suhde. Marina Palace ei tehnyt poikkeusta. Henksu oli todella avuliasta ja saatiin järkättyä kaikki mitä parhaiten respan kautta aina jääpaloista USB-laturiin ja laturista hiuslakkaan. Asiakkaan pitää päästä tuntemaan itsensä arvokkaaksi asiakkaaksi ja täällä se tosiaankin toteutui. Palvelusta viisi staraa ja 4 tyytyväistä asiakasta kiittää.

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-6

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-7

Meikäläisten oli eka tarkoitus mennä etkoilemaan ennen baaria Monican luo, mutta koska sviitti oli niin yllättävän kiva – tuli Monica etkoilemaan sviittiin ja toi yllätyksenä mukanaan ITSE ravustamia rapuja. 

Marina Palacen locaatio on myös huippu. Itseasiassa varmaan Turun ainoa hotelli, jossa on suora näkymä jokirantaan. Marraskuu ei välttämättä ole se sykkivin sesonki Turussa, mutta odota vaan kun on kesä, kevät tai alkusyksy. Sen lisäksi, että DBTL valtaa jokirannan loppukesästä, on jokirannassa muutenkin fiestat menossa aina vapusta syyskuuhun. Myös meikäläinen on asunut Turun jokirannassa about jokaisen kesäni sen jälkeen kun täytin 15 joten tiedän hyvin mistä puhun. 

Sviitti oli kerrassaan täydellinen mesta viettää alkuiltaa ja täältä käsin oli muuten semi nousukas fiilis lähteä Turun tunnettuun yöelämään. Päädyttiin sekä perjantaina, että lauantaina drinkeille Bar4 joka on chillinä cocktailmestana ihan suositeltava. Perjantaina käytiin lisäksi vielä Apollossa ja Fontissa, joista jälkimmäisestä tuli mieleen Stadin edesmennyt Venue. 😀 Ainoa asia joka jäi harmittamaan oli, että en päässyt käymään mun Turun lempimestassa – Blankossa. Voin sanoa, että melkein kivointa oli silti kiivetä skumppahöyryissä takaisin sviittiin aamuyöllä ja fiilistellä Turkua mukavasti huoneesta käsin. Tänä vuonna, musta on muuten tullut vahvasti hotellimatkailija, jos hotelli on kiva, niin mun on toisinaan jopa vaikea poistua sieltä. 

FASILITEETIT 

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-23

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-22

Marina Palacen Terassibaari on kesäaikaan melkoinen hotspot jossa DJ soittaa, viini virtaa ja Aperol Spritziä kuluu. Jos etsii Turussa kesäaikaan tasokasta tuijottelupaikkaa drinkkien merkeissä, niin mesta on tämä. Etenkin DBTL:n aikaan Terassibaari on yks Turun parhaista julkkisbongauspaikoista. Lounge Bar sisällä oli ilta-aikaan puolestaan pelkkää glamouria viikonloppuna. Grill It!-ravintola taas sopii niille jotka tykkää pihvistä. Tähän ravintolaan mulla on hyvin henkilökohtainen suhde, sillä olin joskus aikoinaan ihan randomisti Helsingin Radisson Royalin Grill It!-raflan mainosvideolla. Ja oon tota sapuskaa muuten sen verran syönyt, että voin taata sen olevan hyvää. 😀 

Sen lisäksi hotellista löytyy vielä vakio gym, 2 yleistä asiakas-saunaa, juhlatiloja sekä kikkareena kakun päällä vielä kauneushoitola.

radisson-blu-marina-palace-turku-2016-4

Marina Palace toimi tässä  juhlan täyteisessä luksusloma-kontekstissa harvinaisen hyvin. Viini virtasi ja meillä oli suorastaan ikimuistoisen hauskaa. Sviitistä otettiin kaikki ilot irti kuten kuluukin ja Lontooseen lähdin juhlineesta olosta huolimatta takas todella hyvillä mielillä. Hedonistisena ammattikuluttajana haluan suositella teille lukijoille vain parhaita juttuja ja tietoisesti myös ajan itseni tilanteisiin, jossa pääsen kokemaan parasta. Se tuli ainakin nyt todistettua omakohtaisesti todeksi, että Marina Palace on paras hotelli Turussa.

Muutama viikko sitten Turussa meikäläisellä ei ollut muuten harmaintakaan hajua, että tulen käymään Tammikuun puolivälissä Turussa uudestaan. Toimeksiantona on silloin olla isäntänä kansainvälisessä Nordic Bloggers’ Experience-bloggaaja kampanjassa, jossa edustin samassa pestissä myös viime vuonna. Tsekkasin äsken ohjelman ja se näyttää aika ruuan ja oluen täyteiseltä, joten odotukset ovat semi katossa. 😉

PS. Jos teitä kiinnostaa lukea muiden postauksia Marina Palacesta, niin kurkkaa ihmeessä bloggaaja-kollegoiden blogeihin. Veera Bianca, Sari, Annika & Jerry mm. jakavat blogeissaan omia kokemuksiaan samaisilta hoodeilta.

-OTTO-


*Postaus toteutettu yhteistyössä Radisson Blu Marina Palacen kanssa. Kaikki kokemukset, näkemykset ja mielipiteet ovat silti täysin omiani*

PS. Muista seurata SoMe:ssa!

SNAPCHAT: @ottoizakayacom

INSTAGRAM: @ottoizakaya

FACEBOOK: OTTO Izakaya

Please like & share: