Oletteko te loman tarpeessa? Haluatteko kuulla kuinka loman tarpeessa mä olen?

Matkustelu on jäänyt Lontoon lähialueita lukuunottamatta kuluneen talven ja alkukevään aikana vähäiseksi. Sitoutumista vaativan päivätyön sekä kahdenkymmenen palkallisen lomapäivän totuus tuli kuluneiden kuukausien aikana itselleni tutuksi ja näin ollen olen viihtynyt vähän liiankin hyvin UK:n rajojen sisäpuolella. Enkä muuten viihdy enää. Nyt on nimittäin reissut bookattu tulevaksi kolmeksi kuukaudeksi ja lippuja löytyy takataskusta peräti viiteen eri maahan. Woop Woop. Nyt muuten reissataan tulevana kesänä ja paljon. Ennen kuin yliopisto alkaa niin mähän aion ottaa siis tulevasta kesästä kaikki mehut irti.

  1. PING Helsinki – HELSINKI

Ennen kuin mä pääsen kunnolla reissuun niin tuun kääntymään ens viikolla nopeasti Stadissa. Kyseessä on siis PING Helsinki-tapahtuma – eli vuoden ykkös sisällöntuotanto-festarit. Långvikissa järjestettävä mega tempaus kerää yhteen suomen 200 eturivin sisällöntuottajaa sekä alan muita kovimpia tekijöitä. Olin myös viime vuonna messissä ja se päivä on muistoissa vieläkin.

Ehtisin jo kerran peruuttaa osallistumiseni tämän vuoden osalta, mutta heti nähtyäni muut osallistujat sekä tapahtuman kattauksen tulin about välittömästi katumapäälle ja muutin suunnitelmani täysin. Ihan siis huisia nähdä pitkästä aikaa kaikkia ihania huippuja kolleegoita ja ystäviä. Oon liekeissä jo nyt. Samalla pääsee näkemään vielä rakkaita frendejä ja sukeltamaan Helsingin yöelämään. Tittirii ja ping pang pox! Ens viikolla nähdään.

  1. IRLANTI – CORK, FETHARD & DUBLIN

Dublin1

Tämä huikea kuva on ihastuttavan Adalmina’s Adventuresin käsialaa!

– –

Toukokuusta on tulossa ilmeisen lennokas. Ihan kirjaimellisesti. Viikko Stadin reissun jälkeen on suuntana puolestaan uusi naapurimaani – Irlanti. Lennän siis perjantaina Corkiin missä yhden yön vietettyäni lähden landelle – Fethardiin. Näissä maisemissa olen käynyt viimeksi n. 9 vuotta sitten ja nyt koittaa round 2. Lauantaina pääsen siis sukeltamaan Irlannin vehreän huikeisiin maisemiin ja testaamaan, että mitä on meininki autenttisessa Irlantilaisessa katolilaisessa konfirmaatio-juhlassa.

Olen elämässäni käynyt kerran katolilaisissa häissä sekä ristiäisissä ja ne pienet muistot mitä mulla ovat muuten pikkasen vauhdikkaampia, mitä haukotuttavat luterilaiset pappis-juhlat pitävät sisällään. Irkut eivät ole mitään nukkuneen rukouksia ja reissusta onkin odotettavissa varmasti hulvaton. Samalla reissulla näen myös pitkästä aikaa niin äitiä, isää kuin pikkubroidiakin. Oma perheeni on niin kansainvälinen, että family time järjestyy nykyään parhaiten ulkomailla. Hehe. 

Lähden vasta Sunnuntai illalla viimeisellä lennolla takaisin Lontooseen, joten sunnuntain aion pyhittää ainakin osaksi Dublinin katujen kahlaamiseen sekä tietenkin aidon mustan mämmin a.k.a Guinnesin maisteluun!

  1. BARCELONA

La Barceloneta Beach, in Barcelona, Spain

BARCELONA, SPAIN - SEPT 02,2014 :Gorgeous and amazing Park Guel in Barcelona. In 1984 park has been declared UNESCO by the World heritage of mankind. Event September 02, 2014 in Barcelona, Spain, Catalonia

Heinäkuussa on rata auki. Meitsi lähtee nimittäin ensimmäistä kertaa elämässään Ba-ba-ba-Barcelonaan! Tällä kertaa matkaseurana on ystävät rakkaimmat ja odotettavissa onkin ainakin osaksi loma, josta toipumiseen menee varmasti aikaa. No ei, tarkoituksena on siis yksinkertaisesti vaan nauttia elämästä ja kunnolla ja omat ystäväni osaavat elämästä nauttimisen muuten mitä parhaiten.

Barcelona on about kaikkien suosikki kaupunkilomakohde ja tiedän jo nyt, että tästä tulee myös varmasti yksi omista suosikeistani. Ja siis mähän aion olla tikissä ennen Barcelonaa – olen nimittäin VIIMEIN (4vko sitten!!!) aloittanut kuntosalin ja olen aivan koukussa! Tästä kiitos uudelle työpaikalleni. Kuukauden on siis nyt tätä harrastusta kestänyt ja olenkin käynyt nyt säännöllisesti 4 kertaa viikossa painamassa treeniä ennen duunia. Paino on noussut jo melkein 3 kiloa, mikä on itselleni ollut yksi suurimmista tavoitteista noin viimeiset 15 vuotta. Ruokavalio on säännöllistynyt ja muutenkin pääkoppa kiittää. Munhan absit tulee muuten teille kaikille tutuiksi siinä kohtaa kun kroppa on tavoitteessa. Be aware!

  1. ISRAEL – TEL AVIV,  JERUSALEM , NASARET, GOLANIN KUKKULAT…

Gay Pride Parade in Tel Aviv, Israel.

Ja paljon paljon muuta. Kesän The päämatka sijoittuu kohteeseen minne pääsystä olen haaveillut jo pitkään. Politiikan, uskontojen ja Lähi-Idän uutisten todelliseen keskipisteeseen – Israeliin. Lähdetään Alexin kanssa kahdestaan Israeliin reppureissaamaan ja kokemaan tätä maata todella intensiivisesti noin viikko Barcelonan reissun jälkeen, tällä kertaa blogin nimissä.

Kymmenen päivän aikana tutustumme mm. Tel Avivin LGBT-elämään, Jeesuksen koti hoodeihin Jerusalemissa & Nasaretissa, maistellaan viinejä, herkutellaan ja chillataan kuolleessa meressä. Yksi kiinnostavimmista osista ohjelmaamme on silti kohde nimeltä Golanin kukkulat. Tämä epävakaaksikin kutsuttu alue Syyrian ja Israelin rajalla on ollut näiden kahden valtion rauhan esteenä jo vuodesta 1967 saakka. Golanin kukkulat sijaitsevat vain 60 kilometrin päästä kohtalokaasta Damaskoksesta ja täältä käsin onkin muuten mahdollisuus tarkkailla myös Syyrian armeijan joukkojen liikkeitä.

Mulla on ihan jäätävä fiksaatio lähi-Itään ja etenkin Syyriaan tällä hetkellä. Matka Damaskokseen onkin yksi suurimmista haaveistani juuri nyt. Mulle onkin ihan mielettömän kiehtova kokemus päästä näinkin lähelle tätä Lähi-Idän traagista, sisällissodan ja ISIS:n  runtelemaa valtiota. Siinä missä Barcelonassa tulee ehkä enemmän chillattua, on Israelin matka aktiiviloma isolla A:lla.

  1. JORDANIA – AMMAN & PETRA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuva niin ikään By Adalmina’s Adventures

– –

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Israelin reissun yhteydessä käydään lisäksi myös kääntymässä Jordanian puolella. Täällä tutustutaan ensin Jordanian kontrastien täyteiseksi kehuttuun pääkaupunki Ammaniin, mistä en rehellisesti sanottuna tiedä vielä yhtikäs mitään! Innolla siis odotan, mitä tuleman pitää. Jordanian pääspotti on silti ihme keskellä erämaata – Petra. Tämä kallioon hakattu mystinen muinaiskaupunki on yksi maailman kiehtovimmista historiallisista turistinähtävyyksistä ja tätä odotankin kuin kuuta nousevaa. Petraa on kutsuttu yhdeksi maailman vaikuttavimmista nähtävyyksistä päällä maan. Täällä käydessä päässä kuulemma kuuluu vain yksi ajatus. “Miten ihminen on voinut saada mitään tälläistä omin käsin aikaan?”

OttoIZakayaAmman

Jos näiden reissujen jälkeen pää ei ole valmiina yliopistoon niin ei sitten millään.

Onko teillä kokemuksia näistä kohteista? 🙂

-OTTO- 


Ps. Kuvat 2-5 & 7 By iStock.

Seuraa meitsiä ja blogia Facebookissa & Instagramissa @ottoizakaya

Please like & share: